Místo, kde dovádí i lachtani a papoušci? Delfinárium Marineland

MallorcaTipy na výletyŠpanělsko

V Česku jsme běžně zvyklí především na psy a kočky, v menších městech také na koně, krávy, kozy a ovce. Zato delfíny, lachtany a exotické papoušky zná většina z nás pouze z filmů. To se však dá hravě napravit. Plánujete dovolenou v zahraničí? Pokud ano a váháte, kam se vydat, a přitom máte slabost pro zvířata, zkuste španělský ostrov Mallorca. Zdejší delfinárium Marineland si stoprocentně zamilujete.

A máte-li děti, není co řešit! Ty si v něm budou připadat jako v ráji.

Santa Ponsa Mallorca

Dovolená na Mallorce je skvělou volbou

Oblíbená turistická destinace Mallorca láká každým rokem stále více cizinců. Není divu – největší z Baleárských ostrovů je přímo ideálním místem, kde strávit dovolenou. Ať už si vyberete kterékoliv z letovisek, určitě nebudete litovat. Například na jihozápadě ostrova najdeme populární letovisko Santa Ponsa. Svým návštěvníkům nabízí dlouhou pláž s pozvolným přístupem do moře, která je vhodná pro rodiny s dětmi, dále také plejádu vodních sportů, spoustu kaváren a restaurací, několik golfových hřišť a hlavně výborné hotely.

Pláž na Santa Ponsa

Můžete si udělat výlet

Santa Ponsa je navíc skvělým výchozím bodem, jestliže budete chtít jet na výlet. Pokud cestujete s ratolestmi, vřele doporučujeme vyrazit do nedalekého rozsáhlého aquaparku Western Water Park s mnoha skluzavkami a tobogány. Navštívit můžete i zmíněné delfinárium Marineland, jež patří mezi největší v Evropě. Čeká vás show, cvičení s delfíny, lachtany i papoušky a velká akvária se spoustou mořských živočichů všech možných druhů a velikostí. Nechybějí ani tučňáci!

Marineland Mallorca

Delfinárium Marineland – program

Show s delfíny se zde koná každý den v 12:20 a v 16:20. Jestliže preferujete lachtany, jejich vystoupení můžete navštívit denně v 12:00 a v 16:00. Nejaktivnější jsou papoušci – ti si před vámi zadovádějí v 11:00 a ve 14:00. A co všechno tato cvičená zvířata umějí? Delfíni a lachtani předvedou neuvěřitelné kousky – například hru se svými trenéry, jízdu na surfu či projížďku člunem s vybraným dětským návštěvníkem. Vyhledávané je i speciální setkání s delfíny, které si můžete objednat zvlášť a kterého se smí zúčastnit děti od sedmi let. Oblíbená je rovněž papouščí show, kdy vám tito tropičtí krasavci ukážou jízdu na kole, bruslení, počítání, a zvládnou dokonce i řídit džíp! K Marinelandu patří také pláž, kde se můžete vykoupat a odpočívat.

Lachtani Marineland

Vstupné činí 29 € (dospělí), 20 € (senioři a děti od 5 do 10 let), 12 € (děti od 3 do 4 let), děti do dvou let mají vstup zdarma. Více informací o výletu do Marinelandu se dozvíte na každém hotelu, vydat se tam samozřejmě můžete i na vlastní pěst. Otevřeno je denně – od začátku dubna až do konce října – od 10:00 do 17:00.

Papouščí show Marineland

Která část světa je nejprapodivnější? Turecká Kappadokie

Kappadokie

Mohlo by vás zajímat

8 zážitků, které udělají z Bulharska vaši nezapomenutelnou dovolenou

8 zážitků, které udělají z Bulharska vaši nezapomenutelnou dovolenou

Chystáte se do Bulharska na dovolenou a říkáte si, co všechno může tato destinace nabídnout? Máme pro vás hned osm zážitků, díky kterým budete na svůj pobyt u Černého moře ještě dlouho vzpomínat. Kouzlo této balkánské země totiž nenajdete v hotelových resortech, ale naopak za jejich branami. Odškrtněte si všechny body z našeho seznamu a užijte si […]

Číst více

SARDINIE: DO KTERÉHO LETOVISKA VYRAZIT

Nejlepší letoviska na Sardinii: Do kterého vyrazíte vy?

Sardinie je bez nejmenších pochybností jedním z nejmalebnějších středomořských ostrovů. Krásné pláže omývané křišťálově čistým mořem společně s pohádkovými horskými vesničkami a bohatou historií lákají každoročně více a více cestovatelů z celého světa. Abychom vám alespoň trochu pomohli s volbou toho správného místa pro vaši dovolenou na Sardinii, vybrali jsme pro vás hned pět letovisek, které podle nás […]

Číst více

Cestovka b.s. | 2. díl

Kapverdy, souostroví v Atlantském oceánu u pobřeží západní Afriky, také celoroční destinace s velmi příjemným a stabilním počasím, kde se dle místního hesla „No stress“ skutečně žije. Share Tweet Email

Číst více