Držíte dietu? Smůla! My vám ji právě teď překazíme. Nejsme až tak škodolibí, ale když se podíváte na tento snímek, jistě uznáte, že jsou chvíle, kdy by člověk neměl být na sebe tolik přísný. I nám se při pohledu na rumunskou specialitu papanasi sbíhají sliny.

Papanasi je druh koblihy vyráběný ze směsi tvarohu či sýra, vajíček a mouky. Dobrota je zalitá kysanou smetanou a džemem. Jestliže se chystáte do Rumunska, určitě nezapomeňte ji ochutnat. Umíte-li obstojně vařit, můžete si tento dezert ukuchtit doma.

Recept na papanasi pro 4 osoby

Připravte si 4 deci kyselé smetany, 120 gramů tuku na smažení, 40 gramů másla, 200 gramů tvarohu, 120 gramů hladké mouky, 2 vejce, 1 citron, 1 lžíci cukru a džem.

Postup:

Tvaroh promícháme s vejci, cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou, máslem a prosátou moukou.

Vypracujeme těsto, ze kterého vyválíme asi půl centimetru silnou placku. Z ní pak vykrajujeme kulaté koláčky.

Papanasi smažíme v horkém omastku dorůžova.

Podáváme je polité kyselou smetanou a ozdobené džemem.

Přejeme dobrou chuť!

Napište komentář