Blue Style Blog - světem krok za krokem
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

italský salám Mortadella Bologna

Chutě světaItálie

Chutě světaItálie

Mortadella Bologna: Měkký italský salám z vepřového masa a tuku

  •  16. dubna 2024

Italská gastronomie patří k nejlepším na světě, o tom není pochyb. Většinu pokrmů (např. pizzu) zná každý z nás, dokonce i ti, kteří v Itálii dosud nebyli. Jsou však jídla nebo výrobky, které už kdekdo opakovaně ochutnal, ale jen přibližně každý druhý si pamatuje, jak se „to“ vlastně jmenuje. Tak schválně – co přesně se vám vybaví, když se řekne mortadella (česky mortadela)? Jedná se o měkký salám z vepřového masa, tuku a černého pepře, některé verze obsahují také pistácie, myrtu nebo olivy. Chráněným zeměpisným označením EU se pyšní Mortadella Bologna (boloňská mortadela), která je nejznámější.

Číst více

Obzor v Bulharsku

BurgasBulharskoVarna

BurgasBulharskoVarna

Obzor: Bulharské letovisko, jež se zavděčí rodinám i introvertům

  •  12. dubna 2024

K nejrychleji se rozvíjejícím bulharským letoviskům na pobřeží Černého moře patří Obzor. Zatímco ještě kolem roku 2010 se jednalo o malé a nepříliš výrazné středisko s několika tuctovými hotely, v současnosti se pyšní novou zástavbou. Vyrostla zde řada rezortů nabízejících stravovací koncept all inclusive. Plně uspokojí nejen rodiny s dětmi, ale také skupiny, páry či sólisty, kteří si potrpí na komfort čtyř a pětihvězdičkových hotelů. Okolí letoviska se zavděčí rovněž introvertům, kteří hodlají trávit většinu času na téměř opuštěných plážích nebo třeba v lese.

Číst více

chorta neboli horta

ŘeckoReceptyChutě světa

ŘeckoReceptyChutě světa

Chorta: Řecký salát s olivovým olejem a citrónem prospívá zdraví

  •  10. dubna 2024

Řecká kuchyně je chutná a ve většině případů i zdravá. Poletíte v létě na Rhodos, Kos, Zakynthos, Korfu, Samos, Santorini, či na jiný řecký ostrov? Pokud vyznáváte zdravý životní styl, určitě se vám zavděčí chorta (neboli horta). Jedná se o řecký salát ze spařených listů špenátu, pampelišek nebo jiných zelených částí rostlin.

Číst více

Rady a tipyDestinaceRady na cestu

Rady a tipyDestinaceRady na cestu

5 důvodů, proč jet na dovolenou mimo hlavní sezónu 

  •  9. dubna 2024

Výhod, proč jet na dovolenou mimo hlavní sezónu je mnoho. Ať už se jedná o výhodné ceny, skvělé počasí nebo méně turistů. Proto pokud stále váháte, zda risknout dovču před létem, tak nám dovolte přesvědčit vás, že to určitě stojí za to! 

Číst více

Turecká riviéraRady a tipyMadeiraDjerbaKrétaTunisko pevninaMallorcaKosTipy na výletyRhodos

Turecká riviéraRady a tipyMadeiraDjerbaKrétaTunisko pevninaMallorcaKosTipy na výletyRhodos

Dovolená v květnu: TOP destinace, kam vyrazit!

  •  4. dubna 2024

Rádi byste se vydali k moři, ale v létě již máte jiné plány? Nechcete se tlačit v restauracích a marně hledat místo na lehátku? Máte v plánu cestovat, objevovat historická místa a zajímavosti, ale nechcete, aby vás obtěžovalo velké horko a davy turistů? Nebo máte obavy, že dovolená u moře v jarních měsících není pro vás? Nechte se přesvědčit a vyražte v květnu na dovolenou do jedné z top destinací, které rozhodně stojí za to navštívit 

Číst více

Experti na cestách: 61. díl

Experti na cestách

Experti na cestách

Experti na cestách: 61. díl

  •  4. dubna 2024

Ve speciálu Blue Style Expertů na cestách navštívila moderátorka Alice Procházková okázalou metropoli Dubaj. Podívala se do jednoho z nejluxusnějších hotelů světa Burdž al-Arab, kde v pokoji za přibližně 600 tisíc korun strávily noc celebrity jako Selena Gomez nebo Justin Bieber. Zúčastnila se také setkání s tučňáky ve speciální chlazené hale nebo nakoupila v největším obchodním centru světa Dubai Mall o rozloze přes jeden milion metrů čtverečních.

Číst více

Tsabou Beach

ŘeckoSamos

ŘeckoSamos

Tsabou Beach: Malebná oblázková pláž na řeckém ostrově Samos

  •  2. dubna 2024

Čeká vás dovolená na řeckém ostrově Samos? Pokud chcete poznat i jiná místa než jen okolí vašeho hotelu, máme pro vás zajímavý tip. Na severním pobřeží, pouhých 5 km od oblíbeného letoviska Kokkari, se rozprostírá přibližně 200 metrů dlouhá pláž – Tsabou Beach. Je malebná, poměrně klidná, pokrytá oblázky. Nechybí bar ani dostatek lehátek a slunečníků. Kdo o ně nemá zájem, roztáhne si o kus dál osušku. Ti, co přijedou autem, mohou bez problémů zaparkovat.

Číst více

Experti na cestách: 60. díl

Experti na cestách

Experti na cestách

Experti na cestách: 60. díl

  •  28. března 2024

Jsou Češi při výběru dovolené spíše konzervativní nebo rádi objevují nová místa? Na to odpověděla obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Pátek. Představila také, v čem je pro cestovatele atraktivní Bulharsko. Mladý zálesák Matěj Houška prozradil, jak tráví chvíle na cestách.

Číst více

Černomorec

BurgasBulharsko

BurgasBulharsko

Černomorec: Klidné bulharské letovisko obklopuje několik pláží

  •  25. března 2024

Chcete v létě odletět na dovolenou k moři? A ideálně někam, kde vám to připomene „staré dobré časy“ a hlavně se tam dostanete rychle? Bulharské letovisko Černomorec (neboli Chernomorets) je kombinací klidu, pohody, nízkých cen a autentické atmosféry, kterou některá rušná střediska pozvolna ztrácejí. Jeho další výhodou je strategická poloha. Pouhých 9 km odsud se rozkládá starobylé město Sozopol, které figuruje na seznamu kulturního dědictví UNESCO. A kdo zatouží poznat modernější tvář Bulharska, zamíří na opačnou stranu – do 25 km vzdáleného města Burgas.

Číst více

Experti na cestách: 59. díl

Experti na cestách

Experti na cestách

Experti na cestách: 59. díl

  •  21. března 2024

Tento díl Blue Style Expertů na cestách je určený všem, kteří mají místo lenošení na pláži raději aktivní dovolenou. Obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Pátek představila poznávací okruhy, kde ochutnáte kulturu, památky a dobrodružství. Nabídla plavby po egyptském Nilu na luxusní lodi, osmidenní cestu napříč barvitými městy Maroka, let balónem v Turecku nebo zelená údolí s vodopády v Ománu. Youtuber a kulturista Jakub Enžl řekl, do kterých zemí rád jezdí na výlety.

Číst více

1 2 3 50