Japanese Cotton Cheesecake, nebo také Japanese Soufflé Cheesecake, česky Japonský tvarohový dort – tento moučník se v poslední době stal oblíbeným i nás, a to nejen proto, že se skládá jen ze tří ingrediencí a příprava zabere tak čtvrthodinu, ale i díky netypické, ale zato skvělé chuti.

Na úvod je potřeba varovat ty, co milují těžké a přeslazené šlehačkové dorty, jim asi příliš chutnat nebude. Japonský tvarohový dort je spíš mírně, ale příjemně nakyslý a zároveň hezky nadýchaný.

Japonský tvarohový dort alias Japanese Cotton Cheesecake

Japonský tvarohový dort vyžaduje vodní lázeň

Jsou k němu potřeba pouze tři věci – tvaroh (nebo kvalitní smetanový sýr), vejce a máslo. Správně by měly mít pokojovou teplotu, takže by se měly tak dvě hodiny předem vytáhnout z lednice.

Oddělené a posléze do těsta přidané vaječné bílky udělají Japonský tvarohový dort načechranějším. Základem je pečení ve vodní lázni. Co to znamená? Je to podobné, jako když vaříme pudink, aby se nepřipálil – ve dvou nádobách, kdy ve spodní je voda a v horní mléko. Pro nejlepší chuťový zážitek je dobré moučník, populární nejen v Japonsku, nechat pár hodin odstát.

Japonský tvarohový dort alias Japanese Cotton Cheesecake

Recept pro celou rodinu

Chcete si Japonský tvarohový dort vyrobit doma? Není na tom nic složitého, určitě to zvládnete.

Ingredience:

3 vejce

120 gramů bílé čokolády (můžete použít i tmavou)

120 gramů tvarohu (případně nesoleného smetanového sýru)

Postup:

Oddělte bílky od žloutků, bílky dejte do lednice.

Troubu předehřejte na 170 stupňů.

Roztavte čokoládu, poté ji nechte vychladnout a přidejte tvaroh (nebo sýr) a žloutky. Vše promíchejte.

Bílky z lednice ušlehejte v pěnu a smíchejte s již připravenou směsí.

Do zapékací mísy dejte směs a mísu pak položte na plech s vodou (video).

Pečte patnáct minut na 170°, pak dalších patnáct minut na 160°.

Japonský tvarohový dort nechte vychladnout a můžete podávat.

Přejeme dobrou chuť!

Comments are closed.