Jíte rádi rychle a na stojáka? Není to sice úplně nejzdravější záliba, ale zato odpovídá dnešní uspěchané době. Vydáte-li se v dohledné době do New Yorku, nezapomeňte navštívit nově otevřenou japonskou restauraci Ikinari Steak, v níž si můžete pochutnat na opravdu luxusních steacích. Ale pozor – budete je muset sníst výhradně vestoje!
Oběd či večeře vám zabere necelou půlhodinu
V podniku Ikinari Steak (mapa) totiž nemají žádné židle. Ne, že by si je nemohli z finančních důvodů dovolit, je to jednoduše záměr. Pokud si myslíte, že se jedná o nový fitness trend, mýlíte se. Majitel Kunio Ichinose chce, aby se v provozovně vystřídalo co nejvíce lidí!
Je totiž přesvědčen, že mu tato nestandardní úprava interiéru umožní rychleji obsloužit více lidí. Má za to, že když strávníci stojí, tak naprostá většina z nich zvládne příchod, objednávku, placení, konzumaci a odchod do třiceti minut. Prostě – žádné předkrmy, moučníky ani kávy, jen steak s přílohou (rýží nebo salátem). A maximálně ještě s polévkou a pitím (nealkem, vínem či pivem).
V podniku Ikinari Steak necháte nejmíň pětistovku
Zákazník nejdříve přijde k řeznickému pultu, kde si objedná jeden ze tří steaků – ribeye, sirloin či filet. Poté si určí, jak velkou porci chce a jak moc má být maso propečené. Rozhodně se nejedná o lacinou záležitost. Nejlevnější, 200gramový steak sirloin servírovaný na litinovém tácu vyjde v přepočtu zhruba na 400 korun. Filet stojí minimálně 550 Kč, ribeye od 680 Kč, zato polévka je celkem za babku (50 Kč). S pivem už je to horší – za něj dáte dvě stovky…
Aby byla restaurace Ikinari Steak výdělečná, musí denně obsloužit cca 200 zákazníků. Kunio Ichinose navíc plánuje konzumaci steaků na stojáka rozšířit. Během letošního roku hodlá otevřít dalších deset podniků po celém New Yorku. Není žádný začátečník – první provozovnu s názvem Ikinari Steak pokřtil již v prosinci 2013 v Tokiu, v současnosti má více než 100 poboček po celém Japonsku!