10 důvodů, proč milujete Ras Al Khaimah

Ras Al KhaimahDestinaceSpojené arabské emiráty

Pro nás exoticky znějící jméno emirátu Ras Al Khaimah v češtině znamená “Vrcholek stanu” a emirát si ho získal díky své poloze na samotném severním cípu federace. Ras Al Khaimah láká na jedinečnou kombinaci tisíce let starých památek, plážového luxusu a moderního komfortu na pozadí neskutečných přírodních scenérií. Ne nadarmo bývá často označován za nejkrásnější ze všech emirátů. Podlehněte i vy podmanivému kouzlu jeho dechberoucí krásy a zamilujte se do Ras Al Khaimah společně s námi!

 

 

Vyzkouším nejdelší zipline na světě

Pohled na majestátní štíty pohoří Hajar, táhnoucího se ve své drsné kráse, kam až oko dohlédne, je sám o sobě zážitkem, na který jen tak nezapomenete. Jeho krásy můžete obdivovat během procházek po zdejších turistických stezkách. Ty vedou křížem krážem po celém pohoří a navíc jsou na nich vystavěny pozorovací plošiny, ze kterých si užijete pohledy na ty nejnádhernější scenérie. Největší místní atrakcí je ale vůbec nejdelší lanový skluz na světě. Zipline vede z vrcholku nejvyšší hory pohoří Jebel Jais, je 2,8 km dlouhý a při jízdě na něm dosáhnete rychlosti vyšší než 120 km v hodině!

Objevím neskutečné scenérie

Ať už budete v Ras Al Khaimah dělat cokoliv a pojedete kamkoliv, je to právě zdejší krajina, která pro vás bude tou hlavní atrakcí. Slunce zapadající za písečné duny pouště Al Wadi, unikátní ekosystém mangrovníkového porostu Nakheel, nepřeklenutelné štíty pohoří Hajar, netknutá pobřeží omývaná průzračnými vodami Perského zálivu. To jsou jen některé příklady božských scenérií, které na vás v Ras Al Khaimah čekají a které si zcela jistě získají srdce každého cestovatele.

Užiji si perfektní plážový zážitek

Skvělým důvodem pro návštěvu emirátu Ras Al Khaimah jsou jeho bělostné pláže pokryté jemným pískem, které navíc nebývají tak zalidněné jako v nedaleké Dubaji. Pokud tedy toužíte dokonalém, sluncem zalitém plážovém zážitku, u kterého si budete moci navíc užít i trochu toho soukromí, nečekejte ani chvíli a vydejte se právě do Ras Al Khaimah. Za nás doporučujeme Flamingo, Jazirat al Hamra public beach nebo Al Mairid.

 

Projdu vesnici džinů v Jazirat al-Hamra

Opravdu úchvatným zážitkem je návštěva již přes 60 let opuštěné pouštní vesnice Jazirat al-Hamra. S počátkem rozkvětu ropného průmyslu se její obyvatelé přesunuli za prací blíže k pobřeží a vesnice se postupně úplně vyprázdnila. Procházka jejími opuštěnými ulicemi, dobře zachovalými díky suchému pouštnímu klimatu, je opravdu působivým, i když poněkud děsivým zážitkem. Není se čemu divit, že mnoho místních věří, že vesnice je obývána džiny – bájnými tvory z arabských mýtů a legend.

Zažiji skvělé vodní radovánky

Teplota vody v Perském zálivu jen málokdy klesá pod 25 °C a poskytuje tedy skutečně dokonalé prostředí pro všechny milovníky vodních sportů. Zejména pláž Al Hamra nabízí jedny z nejlepších podmínek pro surfování v celých SAE.

Udělám si výlet na pevnost Dhayah

Návštěva pevnosti Dhayah a jejího okolí představuje působivou exkurzi do historie celého regionu. Původní části stavby pocházejí ze 16. století př. n. l. a kromě pevnosti samotné se můžete těšit i na 12 rozsáhlých hrobek ještě staršího data, z nichž některé dosud nebyly plně prozkoumány. Kolem sedmdesátimetrového pahorku se pak stále stojí zbytky původních hradeb, které poskytovaly ochranu starověkým řemeslníkům pracujícím v místních palmových sadech. Za poměrně náročný výstup po skalnaté a nerovné cestě vás Dhayah navíc odmění překrásnými výhledy na zelenající se palmové háje, pohoří Hajar a azurové vody Perského zálivu.

Navštívím Národní muzeum Ras Al Khaimah

Pokud vás láká možnost načerpat ještě hlubší znalosti o historii regionu, návštěva expozice Národního muzea Ras Al Khaimah je pro vás tou správnou volbou. Prohlídka souboru etnografických a archeologických artefaktů vás zavede až na samotný úsvit dějin lidské civilizace a umožní vám nahlédnout do životů lidí, kteří obývali území emirátů již před tisícovkami let.

Čeká mě vždy dokonalé letní počasí

Ohromným lákadlem, kvůli kterému se do Spojených arabských emirátů každoročně vydávají miliony turistů, je horké klima, které zde panuje po celý rok. Pokud vám bývá v Čechách i v létě zima a ze všeho nejvíce milujete, když vás písek pálí do chodidel tak, že si musíte občas povyskočit, je pro vás místní podnebí jako stvořené. Posuďte sami, v letních měsících se mohou teploty kolikrát vyšplhat až ke 40 °C!

Zahraji si golf na luxusním hřišti

Pokud patříte mezi milovníky “gentlemanské hry”, získá pro vás návštěva Ras Al Khaimah rázem ještě větší kouzlo. V oblasti se totiž nachází hned několik golfových hříšť, a to od těch nejsnazších až po ty nejnáročnější, které budou představovat výzvu i pro zkušené golfisty. Pětihvězdičkové rezorty jako Double Tree By Hilton nebo The Cove Rotana slibují ten pravý golfový zážitek v luxusu, jaký si zasloužíte!

Dubaj budu mít, co bych kamenem dohodil!

Není žádným tajemstvím, že zdaleka nejpopulárnějším z emirátů SAE je Dubaj. Coby symbol luxusu a velkoleposti se každoročně stává cílovou destinací milionů turistů z celého světa. Nechcete o návštěvu tohoto klenotu přijít, ale zároveň byste si rádi užili spíše klidnější dovolenou? Pak se vydejte do Ras Al Khaimah a budete mít obojí! Dubaj je totiž odtud vzdálena jen cca hodinu jízdy autem.

Tak na co ještě čekáte? Vydejte se za sluncem rozpáleným pískem na plážích omývaných průzračnými vodami Perského zálivu. Objevte ruiny prastarých pevností shlížejících na malebné, věčně zelené oázy. Zdolejte nekonečnou poušť a štíty majestátních hor tyčící se až k obloze. V emirátu Ras al Khaimah na vás toto vše čeká a můžete si být jisti, že i vy se beznadějně zamilujete do jeho dechberoucí krásy.

10 důvodů, proč milujete Madeiru

10 důvodů, proč milujete Madeiru

10 důvodů, proč milujete Maroko

Maroko

Mohlo by vás zajímat

10 důvodů, proč milujeme Egypt

Egypt patří dlouhodobě mezi nejvyhledávanější turistické destinace a důvodů, proč tomu tak je, se dá najít opravdu nespočet. Tajemná historie sahající tisíce a tisíce let do minulosti se v současném Egyptě snoubí s komfortem moderních letovisek a průzračné vody Rudého moře lákají své návštěvníky na pestrý svět pod jejich hladinou. Je to právě variabilita zážitků, […]

Číst více

katedrála ve městě Noto

Noto: Historické městečko na ostrově Sicílie nadchne nejen katedrálou

Italský ostrov Sicílie nabízí mnohem víc než jen písčité pláže a skvělou gastronomii. Je zde spousta zajímavých míst, která rozhodně stojí za to vidět. Kromě Údolí chrámů, starobylého města Syrakusy, sopky Etna, amfiteátru v Taormině či bílého útesu Scala dei Turchi je to například barokní městečko Noto na jihovýchodě. Proč se vydat právě sem? Share […]

Číst více

Experti na cestách

Experti na cestách: 17. díl

Tentokrát se Experti na cestách zaměřili na Thajsko, zemi úsměvů, klidu a relaxace. Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style, vám prozradí, co všechno si během dovolené zde nenechat ujít a kam se vypravit. Promotér golfových turnajů Roman Ságner vysvětlí, proč je Thajsko golfovým rájem a nastíní zdejší historii tohoto sportu. A Lucie Vonchitzki popíše […]

Číst více