Giftun: Ostrov nedaleko města Hurghada svádí k celodennímu výletu

DestinaceHurghadaTipy na výletyEgypt

Egyptské Tahiti – tuto přezdívku si ostrov Giftun vysloužil díky plážím s téměř bílým povrchem a průzračnému moři. Nalézá se necelých pět kilometrů od města Hurghada a je cílem celodenních lodních výletů. Budete-li trávit dovolenou v této egyptské destinaci, můžete se domluvit s delegátem CK Blue Style a ten vám návštěvu Giftunu zprostředkuje.

Čeká vás opalování, koupání i šnorchlování. Rudé moře je vyhlášené úchvatným podmořským životem a právě v okolí ostrova Giftun turisté obdivují nádherné korály, pestrobarevné ryby a dokonce také delfíny. Ty nejspíš spatříte během pobytu na lodi, personál vás na ně včas upozorní.

pláž na ostrově Giftun

Okouzlí vás Mahmya i Orange Bay

Výlet na Giftun je hitem posledních několika let. To proto, že ostrov dříve sloužil jako vojenský prostor a byl tím pádem nepřístupný. Turistická loď obvykle vyplouvá ráno z Hurghady a vrací se odpoledne, abyste s přehledem stihli večeři v hotelové restauraci.

posezení na egyptském ostrově

Nezapomeňte si vzít krém s vyšším SPF a osušku. Ta se vám bude hodit už ve chvíli, kdy se budete opalovat na palubě. Plavba sice netrvá moc dlouho, ale proč nevyužít této příležitosti. Jestliže se sluníte neradi, můžete samozřejmě sedět ve stínu a konverzovat s ostatními nebo jen tak sledovat moře.

Přímo na ostrově Giftun strávíte hodinu až dvě. Volný čas vyplníte koupáním, šnorchlováním či relaxací na pláži. Stojí zde několik barů, kde si lze objednat drink. Ceny jsou však podstatně vyšší než na pevnině. Téměř bílý povrch zdejších pláží (Mahmya, Orange Bay či Paradise Beach) je dílem moře, jež ho vytvořilo z rozpadlých kousků mušlí a korálů.

pláž Orange Bay

Poobědváte na lodi

Jakmile se nabažíte pobytu na ostrově, bude se na lodi podávat oběd. Nealkoholický nápoj a minerálka jsou rovněž zahrnuté v ceně výletu. Následuje plavba se dvěma zastávkami na plavání a šnorchlování na otevřeném moři.

Jestliže jste šnorchlování nikdy nevyzkoušeli, byla by věčná škoda neodbýt si premiéru právě v Egyptě. V moři mezi Hurghadou a ostrovem Giftun se vyskytují taktéž barakudy, rejnoci, želvy i malí žraloci! Ti jsou neškodní, loví pouze mořské živočichy.

Nadšení budou profesionální potápěči i jedinci, kteří podstoupí ponor s instruktorem. V tomto případě se zpravidla podíváte do hloubky 5 až 15 metrů. Samozřejmě záleží na vaší odvaze a fyzických schopnostech. Dobrodruzi s oblibou zkoumají vraky lodí El Mina a Police Station, ležící na dně moře. Poklad sice nenajdou, ale zážitek je to i tak náramný!

koráli a pestrobarevné ryby v Rudém moři

 

Mys Formentor

Tip na fotku – Mys Formentor

Dovolená v Řecku: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

Dovolená v Řecku

Mohlo by vás zajímat

Dovolená na Sardinii

Dovolená na Sardinii: Panenská příroda i prastará kultura v pohoří Barbagia

Nádherné pláže a průzračné moře na Sardinii nejspíš nikoho nepřekvapí. Chcete-li však zažít tento magický italský ostrov v jeho divočejší podobě, vydejte se do horské oblasti Barbagia. Share Tweet Email

Číst více

Parghelia

Parghelia: Kalábrijská vesnička u města Tropea láká na pohodu

Italská Kalábrie je skvělým tipem na pohodovou letní dovolenou v Evropě. V tomto regionu nenarazíte na továrny a rušné magistrály, ale především na nádhernou přírodu, krásné pláže, čisté Tyrhénské moře, architektonicky zajímavá městečka a lákavé tradiční suvenýry. Jedním z letovisek, kde lze díky českým cestovním kancelářím pobývat, je Parghelia. Tato malebná vesnička se nachází pouhé […]

Číst více

město Győr

Győr: Maďarské město, které okouzlí zejména historickými památkami

Vyhlášené lázně a starobylé centrum jsou největšími chloubami města Győr, které leží na severozápadě Maďarska. Tedy asi 120 km západně od Budapešti. Přezdívku „město řek“ má díky skutečnosti, že se rozprostírá kolem soutoku řek Mošonský Dunaj a Rába. Aby toho nebylo málo, kousek odsud tečou řeky Rábca a Marcal. Share Tweet Email

Číst více