Myrtos: Nádherná pláž, která je ozdobou řeckého ostrova Kefalonie

DestinaceŘeckoKefalonieTipy na výlety

Budete-li trávit letní dovolenou na řeckém ostrově Kefalonie, rozhodně si nenechte ujít návštěvu nejfotografovanější místní pláže! Jmenuje se Myrtos, je obklopená bělostnými vápencovými útesy porostlými vegetací a omývá ji nádherně zbarvené Jónské moře. Povrch pláže, rozprostírající se v oblasti Pylaros na severozápadním pobřeží, tvoří malé bílé oblázky, které z dálky vypadají jako písek. Během dne si tu užijete parádní koupání a slunění. A doslova úchvatné jsou zdejší západy slunce!

Pláž Myrtos (nebo také Paralia Mirtos) je vzdálená 40 km od letoviska Vrahinari, 39 km od Kounopetry, 35 km od Karavadosu, 31 km od Lixouri a 55 km od Skaly.

nádherná pláž Myrtos

Občerstvení si raději přivezte

Tato skvostná lokalita svádí k minimálně půldennímu výletu, který ocení i milovníci přírody a pěší turistiky. Myrtos totiž leží mezi úpatími dvou hor – Agia Dynati a Kalon Oros. Cestou na pláž narazíte na spoustu atraktivních míst, svádějících ke kratší procházce.

Na pláži Myrtos nejsou restaurace, jen malý bar, tudíž si nezapomeňte přivézt občerstvení. Po cestě se můžete zastavit v necelé tři kilometry vzdálené vesnici Divarata, kde jsou restaurace, obchody s potravinami, kosmetikou, osuškami i plaveckými pomůckami. Přímo nad pláží se silnice klikatí a skýtá božský výhled. Ten si užijí především ti, kteří zrovna neřídí. Mimochodem – jezdí sem i autobus.

Myrtos Beach

Vstup do Jónského moře je strmější, ovšem pohled na jeho „nekonečnou“ hladinu je naprosto jedinečný. Na pláži je organizovaný úsek se sprchami a toaletami, lze si pronajmout lehátka a slunečníky. Ostatní úseky jsou neorganizované a neplacené, můžete si na zemi roztáhnout deku nebo osušku, případně vlastní slunečník.

řecký ostrov Kefalonie

Myrtos svádí i ke šnorchlování

Vaší pozornosti nejspíš neunikne zajímavě tvarovaná jeskyně na levém okraji pláže. Pokud vás baví šnorchlování, budete tu ve svém živlu. Pláž Myrtos si zamilujete natolik, že se vám nebude chtít zpátky na hotel!

jeskyně na pláži

Zdržíte-li se až do západu slunce, budete mile překvapeni. Jen těžko byste na ostrově Kefalonie hledali místo, kde je závěr dne bombastičtější. Slunce začne klesat přímo před vámi, hladina moře zoranžoví a záhy zrůžoví. Tento nezapomenutelný úkaz lze sledovat taktéž z vyhlídky na silnici vedoucí do vesnice Asos.

Půlkilometrová pláž Myrtos byla opakovaně vyhlášena nejkrásnější v celém Řecku, v mezinárodních cestovatelských anketách figuruje mezi nejhezčími na světě. Není divu, že přilákala i filmaře. Na přelomu tisíciletí se zde natáčel britsko-americko-francouzský dramatický film Mandolína kapitána Corelliho s Nicolasem Cagem a Penélope Cruzovou.

západ slunce nad pláží Myrtos

banitsa

Banitsa: Bulharský koláč, který obsahuje jogurt a balkánský sýr

Dovolená v Turecku: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

dovolená v Turecku aneb hotel Sunmelia Beach Resort

Mohlo by vás zajímat

Cestovka BS

Cestovka b.s. | 4. díl

Egypt se stal mezi Čechy oblíbenou dovolenkovou destinací. Tato krásná země však nabízí mnohem víc než jen odpočinek na zlatavých plážích a v luxusních hotelových resortech! Share Tweet Email

Číst více

Experti na cestách: 5. díl

Cestování s dětmi, to je občas aktivita plná adrenalinu. S námi ji ale zvládnete bez problémů, mrkněte jak. A také si nechte poradit, které destinace i konkrétní hotely jsou pro rodiny nejlepší. Tedy, kde se děti pobaví a rodiče odpočinou. Share Tweet Email

Číst více

Co ochutnat na Kapverdách: Grogue

Co ochutnat na Kapverdách: Grogue, kapverdský rum

Tak jako obyvatelé našich končin nedají dopustit na pivo či víno i Kapverďané mají svůj tekutý národní poklad. Jedná se o zvláštní druh rumu zvaný grogue, grogu či grogo. Až budete tedy na své dovolené přemýšlet, co na Kapverdách ochutnat, tuto alkoholickou dobrotu si určitě nenechte ujít!  Share Tweet Email

Číst více