Dovolená v Tunisku: Djerba Explore Park –⁠ zábava pro celou rodinu!

DjerbaDestinaceZážitkyTunisko

Přemýšlíte kam na parádní rodinnou dovolenou? A už jste byli na Djerbě? Tento kouzelný tuniský ostrov totiž nabízí nejen krásné pláže a čisté moře, ale i pestré vyžití. Navštívit můžete například oblíbený Djerba Explore Park s krokodýlí farmou.

Jednou z hlavních turistických atrakcí na ostrově Djerba je nepochybně Djerba Explore Park, který se skládá ze čtyř částí – nákupní vesničky, muzea islámského umění Lalla Hadria, skanzenu Dědictví Djerby a slavné krokodýlí farmy. Na své si zde přijdou návštěvníci jakéhokoliv věku, milovníci umění a historie i fascinující živočišné říše. V rozsáhlém areálu na vás zkrátka čeká zábava i poučení!

Nákupní vesnička

Hned za vstupem do areálu spatříte zelenající se stromy i další rostliny a zářivě bílé domky, z nichž se skládá již zmíněná nákupní vesnička. V té samozřejmě naleznete různorodé obchody, ale rovněž restaurace, kavárny, nebo dokonce masážní salón. 

V obchodech můžete pořídit hlavně suvenýry, avšak objevíte tu i praktické věci jako je oblečení, sluneční brýle a pokrývky hlavy. Kavárny a restaurace vám nabídnou tuniské speciality. Skvělou volbou je vždy místní mátový čaj a datle.

Muzeum islámského umění Lalla Hadria

Když projdete nákupní vesničkou až na její konec, objeví se před vámi muzeum Lalla Hadria, které uspokojí všechny nadšence do historie a umění. Muzeum je rozděleno na dvě sekce –⁠ v jedné můžete obdivovat islámské umění ze všech koutů světa a ve druhé naleznete tuniská díla a výrobky. 

Skanzen Dědictví Djerby

Další lákavou částí areálu je skanzen Djerba Heritage neboli Dědictví Djerby s ukázkou typických staveb. Objevit tu můžete například starou hrnčířskou dílnu na výrobu tuniské keramiky, obydlí zvané menzel, chýši na pletení košíků a klobouků z trávy alfa, starý lis na olej, či djerbskou studnu, ze které se voda vytahovala za pomocí velbloudů.

Krokodýlí farma

A nakonec asi nejoblíbenější část Djerba Explore Parku – krokodýlí farma! Vstup tvoří atraktivní portál s kovovými plastikami predátorů a hned za ním zjistíte, že to zde určitě není jen a pouze o krokodýlech. Spatřit tu totiž můžete i želvy, v blízkosti jejich výběhu se navíc nachází velmi příjemná venkovní kavárna.

Dále pak uvidíte krokodýly různého stáří a velikostí –⁠ od maličkých mláďat po veliké samce. Celkově tu žije přibližně 600 až 650 jedinců a jedná se tak o největší krokodýlí farmu ve Středomoří. Někoho jistě zaujmou velcí a již dospělí predátoři vyhřívající se líně na sluníčku, jiného zas upoutají malí, nedávno narození krokodýlci dovádějící v akváriu. A nechybí tu ani možnost prohlédnout si vejce, ze kterých se tito obávaní predátoři líhnou! 

Pokud Djerba Explore Park navštívíte dopoledne, můžete zhlédnout zábavnou plazí show, při které vám krotitel v altánu představí ještěry, hady a želvy. Odpoledne se zas můžete stát svědky krmení krokodýlů. Určitě si nenechte ujít ani jedno!

Výlet s CK Blue Style

Rádi byste Djerba Explore Park navštívili, ale nechcete se stresovat s plánováním a zařizováním? Využijte organizovaného výletu s cestovní kanceláří Blue Style a užijte si vše v klidu a bez starostí! Stačí se jen domluvit s naším delegátem. 

Ten vás po příjezdu na místo provede celým parkem a budete mít možnost dozvědět se spoustu zajímavostí. Následně se bude konat rozchod, aby si každý mohl Djerba Explore Park užít dle svých představ a preferencí.

Prožijte na tuniském ostrově Djerba dovolenou plnou slunce a zábavy! Říká se, že kdo sem jednou zavítal, ten se sem zas rád vrátí a totéž platí i o Djerba Explore Parku.

Co ochutnat na Kapverdách: Grogue

Co ochutnat na Kapverdách: Grogue, kapverdský rum

Dovolená v Itálii: Nejkrásnější pláže Sardinie

Nejkrásnější pláže Sardinie

Mohlo by vás zajímat

Experti na cestách: 55. díl

Experti na cestách: 55. díl

Dovolená může pro každého vypadat trochu jinak. Například tzv. empty nesters, neboli rodiče dětí, které už vyrostly a doma už nebydlí, hledají klidnější hotely pro dospělé, senioři zase preferují all inclusive hotely s možností poznávání okolí. Blue Style Experti na cestách poradili, jak si vybrat tu správnou. Jednotlivé tipy nabídly sales director CK Blue Style Nicole […]

Číst více

Letovisko Bafra je ideální pro rodinnou dovolenou, tvrdí Lenka Pátek

Letovisko Bafra je ideální pro rodinnou dovolenou, tvrdí Lenka Pátek

Nedávno jsem po delší době potkala svoji známou. Popovídaly jsme si a pak se mě zeptala: „Chci v létě vyrazit s rodinou k moři, ale nikam moc daleko. Jde mi hlavně o větší hotel s pěknými pokoji, aquaparkem a dobrým zázemím pro děti, aby se nenudily. Musí tam být písčitá pláž a čisté moře, ideálně […]

Číst více

Procházka po Marrákeši

Maroko: 7 důvodů, proč navštívit Marrákeš

Marrákeš, kterému se díky zbarvení mnohých zdejších budov přezdívá „Červené město“, je jednou z nejoblíbenějších turistických destinací v Maroku. Proč? Toto bývalé sultánské město okouzlí každého návštěvníka svou nenucenou kombinací starého a nového. Vydejte se do bludiště úzkých uliček a nasajte jejich pohádkovou atmosféru, ve které jsme našli zalíbení nejen my, ale i slavný Winston […]

Číst více