Dovolená v Tunisku: Djerba Explore Park –⁠ zábava pro celou rodinu!

DjerbaDestinaceTuniskoZážitky

Přemýšlíte kam na parádní rodinnou dovolenou? A už jste byli na Djerbě? Tento kouzelný tuniský ostrov totiž nabízí nejen krásné pláže a čisté moře, ale i pestré vyžití. Navštívit můžete například oblíbený Djerba Explore Park s krokodýlí farmou.

Jednou z hlavních turistických atrakcí na ostrově Djerba je nepochybně Djerba Explore Park, který se skládá ze čtyř částí – nákupní vesničky, muzea islámského umění Lalla Hadria, skanzenu Dědictví Djerby a slavné krokodýlí farmy. Na své si zde přijdou návštěvníci jakéhokoliv věku, milovníci umění a historie i fascinující živočišné říše. V rozsáhlém areálu na vás zkrátka čeká zábava i poučení!

Nákupní vesnička

Hned za vstupem do areálu spatříte zelenající se stromy i další rostliny a zářivě bílé domky, z nichž se skládá již zmíněná nákupní vesnička. V té samozřejmě naleznete různorodé obchody, ale rovněž restaurace, kavárny, nebo dokonce masážní salón. 

V obchodech můžete pořídit hlavně suvenýry, avšak objevíte tu i praktické věci jako je oblečení, sluneční brýle a pokrývky hlavy. Kavárny a restaurace vám nabídnou tuniské speciality. Skvělou volbou je vždy místní mátový čaj a datle.

Muzeum islámského umění Lalla Hadria

Když projdete nákupní vesničkou až na její konec, objeví se před vámi muzeum Lalla Hadria, které uspokojí všechny nadšence do historie a umění. Muzeum je rozděleno na dvě sekce –⁠ v jedné můžete obdivovat islámské umění ze všech koutů světa a ve druhé naleznete tuniská díla a výrobky. 

Skanzen Dědictví Djerby

Další lákavou částí areálu je skanzen Djerba Heritage neboli Dědictví Djerby s ukázkou typických staveb. Objevit tu můžete například starou hrnčířskou dílnu na výrobu tuniské keramiky, obydlí zvané menzel, chýši na pletení košíků a klobouků z trávy alfa, starý lis na olej, či djerbskou studnu, ze které se voda vytahovala za pomocí velbloudů.

Krokodýlí farma

A nakonec asi nejoblíbenější část Djerba Explore Parku – krokodýlí farma! Vstup tvoří atraktivní portál s kovovými plastikami predátorů a hned za ním zjistíte, že to zde určitě není jen a pouze o krokodýlech. Spatřit tu totiž můžete i želvy, v blízkosti jejich výběhu se navíc nachází velmi příjemná venkovní kavárna.

Dále pak uvidíte krokodýly různého stáří a velikostí –⁠ od maličkých mláďat po veliké samce. Celkově tu žije přibližně 600 až 650 jedinců a jedná se tak o největší krokodýlí farmu ve Středomoří. Někoho jistě zaujmou velcí a již dospělí predátoři vyhřívající se líně na sluníčku, jiného zas upoutají malí, nedávno narození krokodýlci dovádějící v akváriu. A nechybí tu ani možnost prohlédnout si vejce, ze kterých se tito obávaní predátoři líhnou! 

Pokud Djerba Explore Park navštívíte dopoledne, můžete zhlédnout zábavnou plazí show, při které vám krotitel v altánu představí ještěry, hady a želvy. Odpoledne se zas můžete stát svědky krmení krokodýlů. Určitě si nenechte ujít ani jedno!

Výlet s CK Blue Style

Rádi byste Djerba Explore Park navštívili, ale nechcete se stresovat s plánováním a zařizováním? Využijte organizovaného výletu s cestovní kanceláří Blue Style a užijte si vše v klidu a bez starostí! Stačí se jen domluvit s naším delegátem. 

Ten vás po příjezdu na místo provede celým parkem a budete mít možnost dozvědět se spoustu zajímavostí. Následně se bude konat rozchod, aby si každý mohl Djerba Explore Park užít dle svých představ a preferencí.

Prožijte na tuniském ostrově Djerba dovolenou plnou slunce a zábavy! Říká se, že kdo sem jednou zavítal, ten se sem zas rád vrátí a totéž platí i o Djerba Explore Parku.

Co ochutnat na Kapverdách: Grogue

Co ochutnat na Kapverdách: Grogue, kapverdský rum

Dovolená v Itálii: Nejkrásnější pláže Sardinie

Nejkrásnější pláže Sardinie

Mohlo by vás zajímat

dovolená u moře si žádá vhodné opalovací krémy

Opalovací krémy: Jak ochránit pokožku během dovolené u moře?

Chystáte se na dovolenou s CK Blue Style? Bez ohledu na to, zda vyrazíte do Řecka, Egypta, Tuniska, Turecka, Spojených arabských emirátů, Bulharska či exotických krajin, měli byste si do kufru přibalit vhodné opalovací krémy a také přípravky, které vaše pokožka vyžaduje po opalování. Rozhodně neprohloupíte, když zajdete do lékárny BENU. Share Tweet Email

Číst více

Experti na cestách: 19. díl

Kalábrie, region nacházející se v pomyslné špičce italské boty, je jako stvořená pro všechny milovníky panenské přírody, tyrkysového moře, bělostných pláží a pohodové atmosféry. Experti na cestách vám v dnešní reportáži představí tento italský Karibik, seznámí vás se zmrzlinovým dezertem tartufo, městy Pizzo a Tropea, Liparskými ostrovy i dalšími specialitami a místy. Chybět nebudou ani […]

Číst více

Setenil de las Bodegas

Setenil de las Bodegas: Španělské město, které vzniklo v jámě

Ve Španělsku, oblíbené letní destinaci, existují zajímavá místa, o nichž se u nás moc neví. Jedním z nich je Setenil de las Bodegas, městečko v Andalusii. Unikátní je tím, že mnohé budovy byly postaveny ve skalním převisu (nebo pod ním). Toto město vzniklo vlastně náhodou! Díky silné erozi řeky Río Guadalporcún, což vedlo k vytvoření impozantní […]

Číst více