Ráj surfařů – pláž Prasonisi na ostrově Rhodos

ŘeckoDestinaceRhodos

Na nejjižnějším cípu ostrova Rhodos najdete vyhlášenou písčitou pláž jménem Prasonisi, která bývá někdy nazývaná  Polibkem dvou moří. Jedná se o přírodní zajímavost, setkávají se tu totiž dvě moře, které Rhodos obklopují – Středozemní a Egejské. Západní část (Egejské moře) nabízí větší vlny, zatímco východní (Středozemní moře) je klidná.

Díky skvělým povětrnostním podmínkám a otevřenému prostoru bez překážek je pláž Prasonisi vyhledávanou destinací zejména pro windsurfing a kitesurfing. Na pláži se nachází i spousta půjčoven s vybavením pro tyto i jiné vodní sporty a také s nabídkou kurzů, během kterých vás přidělený instruktor naučí těmto vodním radovánkám. Nejlepší období pro vodní sporty tu panuje v červenci a srpnu. 

Na pláž Prasonisi dojedete z hlavního města Rhodos po hlavní cestě táhnoucí se po východním pobřeží. Na jihu před městem Katavia pak odbočíte doleva směrem na jih a po asi 10 kilometrech jste na místě. Cestu vám jistě usnadní směrové cedule, jež vás dovedou až k pláži, u které se nachází velké parkoviště. To můžete využít zdarma. 

I pokud nejste vyznavači surfování, stojí pláž Prasonisi za návštěvu už kvůli krásným výhledům, které se v jejím okolí nacházejí. Nejlepší je pohled shora z přilehlého kopce. Vydat se můžete také dál po pláži až na poloostrov Prasonisi, který se při přílivu mění v ostrov. V časech odlivu a nižší hladiny moře tak dojdete na poloostrov suchou nohou a na jeho úplném konci se můžete zahledět do nekonečné dálky, ve které se zářivě modrá voda spojuje s blankytným nebem. Snad aby bylo celé místo ještě fotogeničtější, nachází se zde také maják. A co koupání? Samozřejmě, ale je lepší se držet spíše u břehu, kde nebude hrozit, že vplujete do cesty některému ze surfařů. Další nespornou výhodou je, že v blízkosti pláže najdete hned několik příjemných taveren.

Ostrov Rhodos má nepochybně co nabídnout a můžete si zde užít krásnou, nezapomenutelnou dovolenou, ať už jste milovníci vodních sportů nebo jen přírodní středomořské nádhery. Zejména surfaři a milovníci vodních sportů vůbec by však neměli pláž Prasonisi vynechat.

Experti na cestách

Experti na cestách: 23. díl

Al Jazirat Al Hamra: Vesnice duchů v emirátu Ras Al Khaimah

Al Jazirat Al Hamra

Mohlo by vás zajímat

Experti na cestách 24. díl

Experti na cestách: 24. díl

V novém díle Expertů se budeme věnovat dovolené v páru bez dětí. Tipy, kde si pořádně odpočinout a kde se lze naopak bavit až do rána, nám dá Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style. Zpěvák Stanislav Hložek se podělí o svá cestovatelská přání a následně nám opět Lenka Pátek představí úplně novou egyptskou destinaci. […]

Číst více

Experti na cestách: 49. díl

Experti na cestách: 49. díl

Hlavním tématem nového dílu Expertů na cestách bude First Minute dovolená. Podle čeho a jak si vybrat dovolenou s předstihem? Co za výhody a slevy lze získat? O to vše se s námi podělí obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Pátek. Představí nám také novinky roku 2024 a oblíbený moderátor TV Nova Martin Pouva navíc […]

Číst více

Burj Khalifa

Burj Khalifa: 15 zajímavostí, které možná nevíte o nejvyšší budově světa

Dovolenou ve Spojených arabských emirátech (SAE) si můžete zpestřit návštěvou nejvyšší budovy světa. Jmenuje se Burj Khalifa (Burdž Chalífa), je dominantou města Dubaj a dosahuje výšky 828 m. Postavená byla v letech 2004–2010, projektoval ji americký koncern Skidmore, Owings and Merrill LLP (SOM). Celkové náklady na stavbu činily 1,5 miliardy dolarů… Stačí se přímo v […]

Číst více