Ráj surfařů – pláž Prasonisi na ostrově Rhodos

DestinaceŘeckoRhodos

Na nejjižnějším cípu ostrova Rhodos najdete vyhlášenou písčitou pláž jménem Prasonisi, která bývá někdy nazývaná  Polibkem dvou moří. Jedná se o přírodní zajímavost, setkávají se tu totiž dvě moře, které Rhodos obklopují – Středozemní a Egejské. Západní část (Egejské moře) nabízí větší vlny, zatímco východní (Středozemní moře) je klidná.

Díky skvělým povětrnostním podmínkám a otevřenému prostoru bez překážek je pláž Prasonisi vyhledávanou destinací zejména pro windsurfing a kitesurfing. Na pláži se nachází i spousta půjčoven s vybavením pro tyto i jiné vodní sporty a také s nabídkou kurzů, během kterých vás přidělený instruktor naučí těmto vodním radovánkám. Nejlepší období pro vodní sporty tu panuje v červenci a srpnu. 

Na pláž Prasonisi dojedete z hlavního města Rhodos po hlavní cestě táhnoucí se po východním pobřeží. Na jihu před městem Katavia pak odbočíte doleva směrem na jih a po asi 10 kilometrech jste na místě. Cestu vám jistě usnadní směrové cedule, jež vás dovedou až k pláži, u které se nachází velké parkoviště. To můžete využít zdarma. 

I pokud nejste vyznavači surfování, stojí pláž Prasonisi za návštěvu už kvůli krásným výhledům, které se v jejím okolí nacházejí. Nejlepší je pohled shora z přilehlého kopce. Vydat se můžete také dál po pláži až na poloostrov Prasonisi, který se při přílivu mění v ostrov. V časech odlivu a nižší hladiny moře tak dojdete na poloostrov suchou nohou a na jeho úplném konci se můžete zahledět do nekonečné dálky, ve které se zářivě modrá voda spojuje s blankytným nebem. Snad aby bylo celé místo ještě fotogeničtější, nachází se zde také maják. A co koupání? Samozřejmě, ale je lepší se držet spíše u břehu, kde nebude hrozit, že vplujete do cesty některému ze surfařů. Další nespornou výhodou je, že v blízkosti pláže najdete hned několik příjemných taveren.

Ostrov Rhodos má nepochybně co nabídnout a můžete si zde užít krásnou, nezapomenutelnou dovolenou, ať už jste milovníci vodních sportů nebo jen přírodní středomořské nádhery. Zejména surfaři a milovníci vodních sportů vůbec by však neměli pláž Prasonisi vynechat.

Experti na cestách

Experti na cestách: 23. díl

Al Jazirat Al Hamra: Vesnice duchů v emirátu Ras Al Khaimah

Al Jazirat Al Hamra

Mohlo by vás zajímat

dovolená u moře vyžaduje betakaroten

Betakaroten aneb Proč dovolená u moře vyžaduje provitamin A

Také vás baví cestovat do zahraničí za sluníčkem a koupáním? Dovolená u moře je záležitostí, kterou si – díky CK Blue Style – můžete dopřát kdykoliv během roku. Řecké ostrovy, Egypt, Tunisko včetně ostrova Djerba, Bulharsko, Turecko, Itálie, Spojené arabské emiráty, Thajsko, Maledivy, Kapverdy, Kypr a podobně, výběr je vskutku pestrý. Jestliže se hodláte nádherně […]

Číst více

pozůstatky antického města Side

Fotoreportáž: Večerní procházka starobylým centrem města Side

Přibližně v půli cesty mezi tureckými městy Antalya a Alanya leží město Side. Nejkrásnější je jeho starobylé centrum, rozprostírající se na malém poloostrově. Budete-li trávit dovolenou na Turecké riviéře, rozhodně si nenechte ujít jeho návštěvu. Ideální je vypravit se do Side večer, kdy to tam nejvíce žije. Uvidíte antické památky, nakoupíte suvenýry a občerstvíte se […]

Číst více

Oldřiška Hradcová

Oldřiška Hradcová – Burgas, Bulharsko

Share Tweet Email

Číst více