The National Aquarium Abu Dhabi: Nová turistická atrakce v SAE

DestinaceAbu DhabiDubajSpojené arabské emiráty

Největší akvárium Středního východu bylo nedávno otevřeno v Abu Dhabi, hlavním městě Spojených arabských emirátů. Nese název The National Aquarium Abu Dhabi a je součástí moderní nábřežní zóny Al Qana. V deseti tematických zónách spatříte více než 46 tisíc živočichů! Mezi nejzajímavější obyvatele této atrakce patří sedmimetrová krajta Super Snake, která je údajně nejdelším plazem světa.

Jestliže budete trávit dovolenou ve Spojených arabských emirátech, ideálně v Abu Dhabi, můžete se do Národního akvária vypravit. Jeho prohlídka zabere minimálně dvě hodiny. Základní vstupenka stojí 105 dirhamů (cca 630 Kč), děti do tří let mají vstup zdarma. V hlavní sezóně je otevřeno denně od 10 do 22 hodin.

krajta Super Snake

Uvidíte žraloky i kladivouny

The National Aquarium Abu Dhabi je domovem dvou stovek žraloků a rejnoků, představujících 25 různých druhů. Mezi zdejší unikáty se řadí rovněž kladivouni nebo varan skvrnitý, přezdívaný Profesor.

potápěč krmí žraloka

O zvířata se aktuálně stará tým 80 odborníků na mořský život. Ve zmíněných deseti zónách naleznete 60 expozic. Velkým lákadlem pro turisty je dlouhý podvodní tunel.

podvodní tunel

Vysoce atraktivní je taktéž expozice Bu Tinah. „Tuto skutečnou lokalitu v Abu Dhabi označili za přírodní div. My jsme se pokusili v akváriu replikovat její prostředí,“ prozradil Paul Hamilton, generální ředitel The National Aquarium Abu Dhabi.

mořští koníci

Reálné souostroví Bu Tinah je rezervací známou pro korálové útesy, delfíny či mangrovy. „Nikdo tam nemá povolený vstup, jelikož je to vysoce chráněná oblast. Chcete se s tamním prostředím seznámit? Jedinou možnost máte právě tady. Na tuhle expozici jsem extrémně pyšný, je pro nás klíčová,“ dodal Hamilton.

The National Aquarium Abu Dhabi je novou atrakcí Spojených arabských emirátů

Unikátní nebude dlouho

Národní akvárium v Abu Dhabi ve finále otevřeli později, než původně plánovali. Výstavbu totiž značně zdržela pandemie koronaviru.

korálový útes

„Celý proces se kvůli ní protáhl a značně ztížil, ale nás to nezastavilo,“ řekl generální ředitel.

The National Aquarium Abu Dhabi ve Spojených arabských emirátech

Titul největšího akvária Středního východu si však The National Aquarium Abu Dhabi neudrží dlouho. V Abu Dhabi totiž staví další akvárium, jež bude největší na světě.

The National Aquarium Abu Dhabi


Fotoreportáž: Dar Jilani aneb Dům umění a řemesel na ostrově Djerba

Fotoreportáž: Večerní procházka po historickém městě Rhodos

pevnost svatého Mikuláše v přístavu Mandraki

Mohlo by vás zajímat

Dovolená na Kapverdách

Kapverdské tradice a zvyky, které vás možná překvapí

Pohnutá historie Kapverdských ostrovů svedla dohromady dva velmi odlišné světy. Ve zdejší unikátní kreolské kultuře se mísí duch rozličných civilizací z pevninské Afriky a evropského Portugalska. To má za následek i některé zvláštní kapverdské tradice a zvyky, které se zde do dnešních dnů dodržují. Pojďme se nyní společně podívat na některé z nich! Share Tweet […]

Číst více

SARDINIE: DO KTERÉHO LETOVISKA VYRAZIT

Nejlepší letoviska na Sardinii: Do kterého vyrazíte vy?

Sardinie je bez nejmenších pochybností jedním z nejmalebnějších středomořských ostrovů. Krásné pláže omývané křišťálově čistým mořem společně s pohádkovými horskými vesničkami a bohatou historií lákají každoročně více a více cestovatelů z celého světa. Abychom vám alespoň trochu pomohli s volbou toho správného místa pro vaši dovolenou na Sardinii, vybrali jsme pro vás hned pět letovisek, které podle nás […]

Číst více

Lago Maggiore

Lago Maggiore: Malebné jezero obklíčené památkami

Cestování v jarních měsících je „výsadou“ seniorů a pěších turistů. Využívají jak příznivého počasí, kdy je už hlavně ve Středomoří teplo, ale ne vedro, i cen za ubytování, které jsou mimo sezónu výrazně nižší. Jedním z častých cílů je Itálie, jež má výhodu, že si lze takřka všude zpestřit túru návštěvou historické památky, na které […]

Číst více