Parghelia: Kalábrijská vesnička u města Tropea láká na pohodu

KalábrieItálie

Italská Kalábrie je skvělým tipem na pohodovou letní dovolenou v Evropě. V tomto regionu nenarazíte na továrny a rušné magistrály, ale především na nádhernou přírodu, krásné pláže, čisté Tyrhénské moře, architektonicky zajímavá městečka a lákavé tradiční suvenýry. Jedním z letovisek, kde lze díky českým cestovním kancelářím pobývat, je Parghelia. Tato malebná vesnička se nachází pouhé tři kilometry od věhlasného města Tropea, které tím pádem můžete navštěvovat, kdykoliv se vám zlíbí.

Vzhledem k tomu, že Parghelia je opravdu malé středisko, je nabídka ubytovacích zařízení značně omezená. Každopádně není problém si vybrat, pokud ovšem není daný termín již vyprodaný. V tom případě nepohloupíte, když zvolíte jiné kalábrijské letovisko. Mezinárodní letiště leží v Lamezia Terme, přibližná doba letu z Prahy činí dvě a čtvrt hodiny.

italská vesnička Parghelia

Kterou pláž si vyberete?

Parghelia má jen několik set metrů, vše zásadní tady však najdete – obchody, restaurace, pizzerie, bary, kavárnu, cukrárnu, pekařství, poštu, lékárnu, fitness, kostely, muzeum umění i vlakovou stanici. Ale hlavně – rozprostírá se tu řada písčitých pláží!

italská Kalábrie

Ty začínají hned za přístavem ve městě Tropea. Nejznámější pláže u vesničky Parghelia se jmenují La Grazia, Vardano a Michelino (na snímku). Poslední jmenovaná je bez servisu, dostanete se k ní pěšky po dlouhém chodníku se schody a osmi zatáčkami.

písčitá pláž Michelino v letovisku Parghelia

Na pláži a v moři spatříte desítky velkých kamenů. Když popojdete víc doprava, objevíte pár miniaturních „zašíváren“. Ty doslova čekají na jedince, kteří touží být zcela nerušeni. Zdejší pobřeží si oblíbili rovněž potápěči a milovníci šnorchlování.

letovisko Parghelia

Okolí vesničky Parghelia svádí k výletům

Kromě příjemné atmosféry vesnička nabízí úžasný výhled na moře. Některé hotely poskytují pouze snídani nebo polopenzi, jiné jsou dokonce s praktickým konceptem all inclusive. Ocení ho především rodiny s malými dětmi. Kdo rád poznává okolí, může nastoupit do vlaku a vyrazit například do nedalekého Zambrone.

Ve městě Tropea (na snímku), vybudovaném na skále, také stojí vlak. Dá se tam ale dojít pěšky, případně dojet taxíkem. Samozřejmě není problém pronajmout si auto a vydat se do vzdálenějších končin, třeba do města Pizzo.

město Tropea

dovolená v Kalábrii

Dovolená v Kalábrii: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

Liparské ostrovy: Stromboli, Lipari, Vulcano

Liparské ostrovy

Mohlo by vás zajímat

Experti na cestách: 8. díl

Hlavním úkolem pořadu Experti na cestách informovat o aktuálním dění na trhu cestovního ruchu. Jaký je možný vývoj a dopad rusko-ukrajinského válečného konfliktu na odvětví cestování. Pozvaní přijal výkonný ředitel Asociace cestovních kanceláří České republiky a provozní ředitel naší cestovní kanceláře Ondřej Rušikvas. Share Tweet Email

Číst více

Půldenní výlety zpestří vaši dovolenou, radí Lenka Pátek

Půldenní výlety zpestří vaši dovolenou, radí Lenka Pátek

Nedokážu si představit, že bych letěla na dovolenou s dětmi a celý týden, nebo dokonce dva, s nimi strávila pouze v hotelu a na přilehlé pláži. To samé platí v případě, když se někam vypravím s partnerem. V řadě destinací, zejména těch evropských, si obvykle pronajmu auto a procestuji vzdálené okolí, kam se jen stěží […]

Číst více

Pomorie

Pomorie: Bulharské letovisko, jež se zavděčí i náročným dovolenkářům

Pouhých 10 kilometrů od letiště v Burgasu se rozprostírá město Pomorie, ve kterém můžete strávit pohodovou letní dovolenou. Tato lokalita má mnoho předností – jednou z nich je snadná a rychlá dostupnost. Let z České republiky trvá dvě hodiny, následný transfer do hotelu zhruba dvacet minut. Co všechno lze v tomto bulharském letovisku na pobřeží […]

Číst více