Dovolená na Mallorce: Tip na 5 krásných pláží, které vás budou bavit

DestinaceMallorcaŠpanělsko

Mallorca, největší z Baleárských ostrovů, je proslulá nádhernými písčitými plážemi a průzračně modrým mořem, ve kterém se odráží její přírodní krásy a kulturní rozmanitost. Není mnoho míst, kde byste jich našli tolik. V následujícím článku vám představíme ty nejkrásnější pláže Mallorky a zároveň zdůrazníme jejich zvláštnosti, které z nich činí nezapomenutelné destinace pro naprosto parádní dovolenou.

Es Trenc

Es Trenc, podle mnohých se řadí mezi nejkrásnější pláže Mallorky, je známá pro svou karibsky modrou vodu a zářivě bílý písek, který se táhne v délce více než dvou kilometrů. Tento plážový klenot se nachází na jihu ostrova a cesta autem z hlavního města Palma de Mallorca (kde se mimochodem nachází nejstarší olivovník na ostrově) trvá pouhých 45 minut.

Přírodní pláž se pyšní plochými písečnými dunami a v moři jsou vidět neustále se měnící tóny tmavě modré, smaragdově zelené a tyrkysové barvy. Es Trenc je přírodní rezervací, a proto není obklopena velkými hotelovými komplexy ani komerčními zařízeními, což zachovává její přírodní kouzlo. Pláž je také ideálním místem pro šnorchlování a potápění, protože má spoustu přírodních prvků pokrytých divokou vegetací. Navíc je poměrně odlehlá, takže obvykle nebývá příliš přeplněná.

Playa de Muro

Playa de Muro je dlouhá a široká písečná pláž na severním pobřeží ostrova, která se táhne v délce 6 kilometrů podél zálivu Alcúdia. Pláž je rozdělena na různé úseky, z nichž některé nabízejí klidnější oblasti pro rodiny, zatímco jiné živější úseky jsou vhodné pro milovníky vodních sportů a návštěvníky večírků. V blízkosti se nachází také přírodní rezervace Albufera a archeologické naleziště Pollentia, které návštěvníkům nabízejí pohled na rozmanitou historii a přírodu ostrova Mallorca.

Hlavní pláž je pokryta jemným zlatavým pískem a disponuje oceněním Modrá vlajka, zejména pro svoji průzračnou, křišťálově čistou vodu a nedotčený výhled na vzdálené hory. Největší atrakcí pláže Playa de Muro je její dlouhé pobřeží s mnoha přírodními prvky, jako jsou mořské jeskyně a skály porostlé vegetací, například vysokými mořskými keři.

Sa Calobra

Pláž, která se nachází mezi vysokými skalnatými útesy na západním pobřeží ostrova, je pravděpodobně jednou z nejkrásnějších pláží na celé Mallorce. Nachází se na konci kaňonu Torrent de Pareis – místa oblíbeného mezi pěšími turisty, milovníky přírody, cyklisty a dobrodruhy. Abyste se na pláž dostali, musíte se vydat po silnici plné dramatických serpentin a zatáček. Odměnou vám však bude krásný výhled na samotnou pláž a okolí.

Sa Calobra je oblázková pláž s křišťálově čistou vodou a bohatým mořským životem. Je velmi klidná a označená bójkami pro plachetnice a motorové jachty, které tudy často proplouvají. Přestože je zde více oblázků než písku, není posezení na pláži nepříjemné, protože oblázky jsou poměrně malé. Návštěva pláže Sa Calobra rozhodně stojí za to, pokud chcete zažít nevšední plážový zážitek a jste připraveni na trochu méně pohodlí, než je na plážích obvyklé.

Cala Pi

Cala Pi je malá, velmi malebná zátoka s romantickým nádechem, kterou po stranách lemují skaliska a menší hotelové resorty. Pláž najdeme na jihu ostrova, 17 kilometrů od města Llucmajor, a její návštěvníci se zde ocitnou obklopeni borovicemi a částí kaňonu Torrent, který na tomto místě vzniká. Podle cestovního průvodce je místo snadno dostupné autem a má dokonce i vlastní parkoviště.

Pláž Cala Pi je celá pokrytá jemným bílým pískem, vstup do vody je tu velice pozvolný a voda je průzračná a tyrkysově modrá, skoro jako, kdybychom se ocitli uprostřed Karibiku. Skalnaté kamenné útesy navíc chrání pláž před větrem, vlnami ze širého moře i přístupem ze břehu, díky čemuž má člověk dokonalý pocit splynutí s přírodou.

Playa s’Arenal

Playa s’Arenal je městská pláž navazující na téměř 5 kilometrů dlouhou pláž Playa de Palma, která se táhne od hlavního města Palma de Mallorca až po letovisko El Arenal, místo známé zejména bujarým nočním životem. Téměř po celé délce pláže se můžete koupat a když na vás dolehne únava, stačí jen zaplout do jakékoliv restaurace, baru nebo kavárny na hlavní promenádě. Pláž je zároveň plná obchodů se suvenýry a celkově patří k nejrušnějším na ostrově.

Na severní části této pláže, při okraji městečka Can Pastilla, stojí za návštěvu jedno z největších evropských akvárií Palma Aquarium, ve kterém najdete více než 700 druhů podmořských živočichů a největší vodní nádrž pro žraloky v Evropě. V letovisku El Arenal se nachází také vodní park Aqualand El Arenal – jeden ze dvou největších vodních parků na Mallorce s nesčetnými tobogány, bazénem s vlnami a mnoha dalšími atrakcemi pro děti všech věkových kategorií.

Tak co, také byste chtěli všechny ty nádherné pláže Mallorky navštívit a prozkoumat? A nejen ty! Na Mallorce jich totiž najdete mnohem, mnohem více

Dovolená na Kapvedách

Dovolená na Kapverdách: 4 nejkrásnější pláže ostrova Sal

Vodní dýmka: Staletí skrytá v oblaku kouře

Vodní dýmka

Mohlo by vás zajímat

Experti na cestách: 51. díl

Experti na cestách: 51. díl

Experti na cestách vám tentokrát přináší volné pokračování speciálu o kapverdském ostrově Sal, protože všechny zdejší krásy se jednoduše do jednoho dílu nevejdou. Prozradíme vám, kde zažít autentické Kapverdy, kam vyrazit za skvělými drinky, představíme místa ideální pro výlety s dětmi a zpovídáme zdejší dovolenkáře, mezi nimiž bude i Vendula Pizingerová, prezidentka nadačního fondu Kapka […]

Číst více

Kanada je Nejbezpečnější destinace 2024 (jezero Emerald)

Nejbezpečnější destinace 2024: Kanada, Švýcarsko a Norsko

Omezili jste cestování na minimum, poněvadž se strachujete o svoji bezpečnost? Právě pro vás přinášíme seznam deseti zemí, v nichž vám – jakožto turistům – hrozí nejmenší riziko násilí, zdravotních problémů a diskriminace jakéhokoli druhu. Žebříček s názvem Nejbezpečnější destinace 2024 (Safest places to travel 2024) zveřejnil server Travel + Leisure a vyhodnotila jej americká […]

Číst více

Ajman Museum

Ajman Museum zachycuje tradiční životní styl v nejmenším emirátu

Dovolená ve Spojených arabských emirátech nemusí být pouze o luxusních hotelech, nádherných plážích, jedinečných nákupech a výletech do hor či pouště. Lze obdivovat moderní světové unikáty postavené v posledních letech, nebo naopak historické památky pocházející z dob dávno minulých. Jedna z nejnavštěvovanějších pamětihodností se nalézá v nejmenším emirátu Ajman. Řeč je o pevnosti z 18. […]

Číst více