Bodrum je Turecko s řeckou atmosférou, vypráví Lenka Pátek

BodrumTipy Lenky PátekDestinaceTurecko

Během červencové návštěvy Bodrumu jsem si uvědomila, že tato malebná oblast je v podstatě fúzí dvou destinací. Jak to myslím? Pobývala jsem na jihozápadě Turecka, ale přitom jsem všude kolem sebe vnímala tradiční řeckou atmosféru. Tento pocit umocňovaly rozvaliny kostelíků, kamenné domy a klasické větrné mlýny. Ještě začátkem třicátých let minulého století totiž většinu obyvatel tvořili ortodoxní Řekové. Kromě toho mě v Bodrumu zaujala příroda, úžasně čisté moře a výtečná kuchyně!

Musím zdůraznit. že Bodrumský poloostrov je úplně jiný než rušná Turecká riviéra. Je to klidná a nádherná zelená krajina s převážně menšími hotely. Okouzlilo mě, že moře má v těchto končinách úchvatnou modrozelenou barvu. I ve větších hloubkách jsem viděla až na dno.

Nedaleký Kos svádí k výletu

Velkou pýchou Bodrumu je jeho krásné skalnaté pobřeží pokryté zelení. Na mnoha místech jsem zahlédla červené, růžové i fialové bugenvilie. V zátočinách kotví luxusní jachty, je to zkrátka pastva pro oči. Lodní výlety tady nemají chybu, pořád jsem měla co obdivovat. Nehledě na to, že jen čtyři kilometry od Bodrumu leží řecký ostrov Kos. Ten doslova miluji. Kdo se dohodne s delegátem CK Blue Style, může se tam na několik hodin vydat.

Ale zpátky k hotelům. Přesným opakem malých ubytovacích zařízení je například pětihvězdičkový hotel Bodrum Park Resort. Je situovaný na velmi klidném, zalesněném poloostrově. V rozlehlém areálu jsem si pokaždé našla svoje místo.

Zdejší terén není zcela rovinatý. Navíc tu roste spousta stromů a keřů, takže jsem si v jakékoliv části hotelu užila dostatek soukromí. Jinými slovy – není vidět z jednoho konce na druhý, což mně osobně vyhovuje.

Bary a restaurace můžete střídat

Pokoje jsou moc hezké, při prohlídce hotelu mě mile překvapily standardní i rodinné. Některé typy pokojů jsou součástí hlavní budovy, jiné jsem objevila v menších budovách v zahradě. Ocenila jsem také to, že Wi-Fi je zdarma nejen na recepci, ale i na pokojích. Skvělé je, že klienti mohou 24 hodin denně čerpat praktický stravovací koncept ultra all inclusive. Barů a restaurací je tady opravdu hodně!

Pláž hotelu Bodrum Park Resort mě nadchla hned na první pohled! Je umístěná v kouzelném zálivu, pokrývá ji hrubší písek, sem tam oblázek, a vstup do průzračného moře je pozvolný. A pozor – lehátka, slunečníky a plážové osušky mají všichni k dispozici zdarma. Líbilo se mi, že je tu rovněž dřevěná platforma s dalšími lehátky. A kdo chce, může si pronajmout cabanu s vlastním přístupem do moře. To je jako stvořené ke šnorchlování, které mě baví. Lze vyzkoušet i různé vodní sporty.

Doporučuji relax v tureckých lázních

Na skluzavkách a tobogánech se může vydovádět kdokoliv starší čtyř let. Nechybějí ani animační programy pro děti i dospělé! Kdo hodlá vyloženě relaxovat, ten jistě uvítá turecké lázně nebo klasickou saunu. Chcete vyrazit do města Bodrum? Padesát metrů od hotelu je autobusová zastávka… Pokud bych měla někde strávit dovolenou s rodinou, tak právě v této části Bodrumu!

Nejkrásnější pláže Turecké riviéry

Dovolená v Turecku: Nejkrásnější pláže Turecké riviéry

Dovolená na Kapverdách: 4 nejkrásnější pláže ostrova Sal

Dovolená na Kapvedách

Mohlo by vás zajímat

Alkohol v jednotlivých destinacích

Dovolená a alkohol: Co kde ochutnat, a na co si dát pozor?

Alkohol a dovolená –⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ pro leckoho nerozlučná dvojka. Sklenka vína, piva či něčeho ostřejšího bývá totiž často neodmyslitelně spojena s dovolenkovou pohodou. Pojďme si dnes tedy představit některé z populárních alkoholických nápojů, které si můžete vychutnat na své dovolené u moře. Share Tweet Email

Číst více

Černomorec

Černomorec: Klidné bulharské letovisko obklopuje několik pláží

Chcete v létě odletět na dovolenou k moři? A ideálně někam, kde vám to připomene „staré dobré časy“ a hlavně se tam dostanete rychle? Bulharské letovisko Černomorec (neboli Chernomorets) je kombinací klidu, pohody, nízkých cen a autentické atmosféry, kterou některá rušná střediska pozvolna ztrácejí. Jeho další výhodou je strategická poloha. Pouhých 9 km odsud se […]

Číst více

Tajemství egyptských parfémů a aromaterapie

Dovolená v Egyptě: Egyptské parfémy a aromaterapie

Čeká vás dovolená v Egyptě? Těšit se můžete nejen na zlatavé pláže, vyhřáté a průzračné moře, zajímavé historické památky či výtečnou kuchyni, ale také na čarovné vůně, kterou nabízí egyptské parfémy a aromaterapie. Prožijte dovolenou všemi smysly a přivezte si s sebou domů nějaký ten voňavý suvenýr! Share Tweet Email

Číst více